Przepis na przepyszne brownie z czarną porzeczką!

Przepis na przepyszne brownie z czarną porzeczką!

Trzeba przyznać, że mocno czekoladowe, wilgotne brownie i soczyste, słodko - kwaśne czarne porzeczki to doprawdy doskonałe połączenie smakowe. Musisz wiedzieć, że porzeczki dodają ciastu wilgotności, świeżości, podkreślają wspaniale smak gorzkiej czekolady. Poza tym brownie z porzeczkami wybornie smakuje z filiżanką kawy z mlekiem. Polecane nie tylko wszystkim wielbicielom czekolady. Poniżej znajdziesz przepis oraz krótki poradnik, dotyczący tego, jak przygotować pyszne, brownie z czarną porzeczką. Przeczytaj go koniecznie!
Niezbędne składniki, które będą Ci potrzebne do przygotowania wyśmienitego deseru, jaki jest pyszne brownie z czarną porzeczką!!
Zanim zabierzesz się za przygotowanie deseru, jakim jest pyszne brownie z czarną porzeczką to musisz zaopatrzyć się w odpowiednie produkty. Przede wszystkim w Twojej kuchni nie może zabraknąć takich składników na ciasto jak: 200 gram gorzkiej czekolady (najlepiej powyżej 60% kakao), 100 gram mąki pszennej oraz 200 gram masła. Poza tym koniecznie powinieneś zaopatrzyć się także w takie produkty jak: 225 gram brązowego cukru, cztery jajka oraz 250 gram czarnych porzeczek. Gdy zaopatrzysz się już we wszystkie, niezbędne składniki, które będą Ci potrzebne do przygotowania genialnego deseru, jakim jest pyszne brownie z czarną porzeczką to pora zabrać się do pieczenia!
Przygotowanie deseru, jakim jest pyszne, brownie z czarną porzeczką!!!
Przede wszystkim najpierw musisz niedużą formę do pieczenia, najlepiej, aby to była prostokątna forma o wymiarach 23 x 28 centymetry wyłożyć papierem do pieczenia. Gdy już to zrobisz to trzeba porzeczki umyć, odszypułkować, osuszyć. Generalnie rzecz ujmując, zdecydowanie najlepiej zrobić to wcześniej by porzeczki zdążyły wyschnąć.
Potem musisz czekoladę połamać na małe kawałki, masło pokroić w kostkę. Następnie należy składniki wrzucić do metalowej lub szklanej miski. Gdy już to zrobisz to trzeba miskę postawić nad garnkiem z gotująca się wodą. Potem powinieneś mieszać do momentu rozpuszczenia się składników. Następnie należy odstawić całość do przestudzenia.
Po czym musisz mąkę przesiać, natomiast jajka ubić mikserem z cukrem, stopniowo dodawać mąkę. Gdy już to zrobisz to powinieneś następnie powoli dodawać przestudzoną czekoladę mieszając masę delikatnie łyżką lub szpatułką. Potem trzeba piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C. Następnie należy ciasto przelać do foremki. Natomiast wierzch powinieneś obficie posypać porzeczkami. Wszystko trzeba piec około 35 minut. Generalnie, na wierzchu ciasta powinna utworzyć się chrupiąca, lekko popękana skórka. Potem ciasto wyjąć z piekarnika, a następnie wystudzić. I gotowe! Smacznego!

Porady na temat win i alkoholi domowych, kulinarne inspiracje obiadowe i nie tylko. Przepisy na przepyszne wypieki. 

ul. Piątkowska 116, Poznań

805 254 123

kontakt@jastrząbek.pl