Przepis na przepyszny rosół z ryby!

Przepis na przepyszny rosół z ryby!

Trzeba przyznać, że jeśli szukasz inspiracji na smaczną zupę, rosół z ryby będzie dobrym rozwiązaniem. Przede wszystkim jest to potrawa nie tylko dla miłośników ryb słodkowodnych. Poza tym potrzebnymi do przygotowania zupy składnikami są: marchewki, seler, pietruszka (do dekoracji), kapusta włoska, koncentrat pomidorowy, suszone grzyby, bulion na włoszczyźnie oraz filety z ryb słodkowodnych.. Poniżej znajdziesz przepis oraz krótki poradnik, dotyczący tego, jak przygotować pyszny rosół z ryby. Przeczytaj go koniecznie!
Rosół z ryby – zaskocz wszystkich swoich znajomych!
Zacznijmy od tego, że najpierw wybierz jeden gatunek ryby lub pomieszaj kilka. Oczywiście najlepiej sprawdzi się dorsz, łosoś, sola lub mintaj. Poza tym, jeśli chcesz, możesz dodać także opalaną cebulę. W ten sposób przygotowaną zupę dopraw zielem angielski, liśćmi laurowymi oraz pieprzem. Za to, by wyostrzyć jej smak, dodaj również paprykę mieloną. Jednak, aby uniknąć wyraźnego zapachu rybnego dania, wlej do zupy kilka kropel soku z cytryny. Potem, tak przygotowaną potrawę posyp posiekaną pietruszką. Trzeba przyznać, że to idealna propozycja zarówno na niedzielny obiad, jak i elegancką kolację. Mało tego, w drugim przypadku może zostać podana jako czysta zupa w filiżance, natomiast rybę zaserwuj wtedy na osobnym talerzu.
Niezbędne składniki, które będą Ci potrzebne do przygotowania wyśmienitej zupy, jaką jest pyszny rosół z ryby!!!
Zanim zabierzesz się za przygotowanie zupy, jaką jest pyszny rosół z ryby to musisz zaopatrzyć się w odpowiednie produkty. Przede wszystkim w Twojej kuchni nie może zabraknąć takich składników jak: woda ­ 1.5 litrów, Bulion na włoszczyźnie Knorr ­ jedna sztuka, Przyprawa w płynie Delikat Knorr oraz filety z ryb słodkowodnych ­ 50 dekagramów. Poza tym koniecznie powinieneś zaopatrzyć się w takie produkty jak: marchew ­ 10 dekagramów, pietruszka ­ 10 dekagramów, seler ­ 10 dekagramów, kapusta włoska ­ 10 dekagramów, suszone grzyby ­ dwie sztuki, koncentrat pomidorowy ­ jedna łyżka, pieprz, czosnek oraz masło ­ jedna łyżka. Gdy zaopatrzysz się we wszystkie, niezbędne składniki pora zabrać się przygotowanie pysznej zupy, jaką jest pyszny rosół z ryby!
Przygotowanie zupy, jaką jest pyszny rosół z ryby!!
Przede wszystkim filety umyj i pokrój w paski, potem obierz i pokrój warzywa, a grzyby namocz i pokrój w paski. Następnie gotuj ryby i warzywa, wraz z z pokrojonymi grzybami, na wolnym ogniu pod przykryciem. Gdy to zrobisz to dodaj kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr, po czym podsmaż na maśle koncentrat pomidorowy i dodaj do rosołu pod koniec gotowania. Na konie dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knor. I gotowe! Smacznego!

Porady na temat win i alkoholi domowych, kulinarne inspiracje obiadowe i nie tylko. Przepisy na przepyszne wypieki. 

ul. Piątkowska 116, Poznań

805 254 123

kontakt@jastrząbek.pl